SÈRIE: Moviments del silenci (Hippeastrum, Hyacintus i Zygocactus Truncatus)








Hyacintus (25.9.1999-20.5.2000)



MOVIMENTS DEL SILENCI és un conjunt d’aproximadament uns 400 estudis de plantes i flors realitzats entre 1997 i el 2001.

Vaig sorprendre’m plantant llavors i cebes de tot tipus i esperant que la naturalesa fes el seu cicle. Així doncs, vaig plantar una ceba de tulipa, 2 narcisos, 1 jacint, 4 lliris africans, llavors de flor de roca, tabac, brots d’hortènsia, 1 pinya, 2 Crocus sp., 6 granes de llimona, i vaig fer fitxes que recollien dates de plantació, dia i hora de cadascun dels dibuixos realitzats, mida i dies d’observació transcorreguts. Vaig seguir també el cicle d’una Crassula sp., d’una flor de Zygocactus truncatus, d’una Hippeastrum sp. i d’unes llàgrimes de la Verge.

Em vaig trobar doncs, observant dia rere dia, els moviments d’allò que silenciosament creix, al seu ritme, sense pressa. Les plantes marcaven el moment concret de dibuixar-les: dia a dia i de vegades, hora a hora. En ocasions, en concloure una sessió, un petit moviment de la planta convertia el meu dibuix en un temps passat. En qüestió de minuts, una flor evidenciava el seu naixement o la seva mort.

El dia i l’hora dels dibuixos daten també uns moments concrets de la meva pròpia vida. Per mitjà del cicle de les plantes deixo constància de la fragilitat del pas del temps: el dibuix ens fa conèixer una realitat efímera que ja no és.
L'animació que podeu veure està feta amb els dibuixos d'una flor de Zygocactus Truncatus, que acostuma a florir pels volts de Nadal.

Comentaris

isabel ha dit…
FELICITATS PEL BLOG!
M'HA ENCANTAT!
ISABEL
Vicent L. ha dit…
M'han agradat molt els teus dibuixos. Es veuen tan "naturals". Sobretot l'Hippeastrum, una de les meus flors preferides.
Ja m'agradaria tindre la teua mà per al dibuix.