CALDERIANA. Llibres d'artista en homenatge a Pere Calders


 Podeu seguir l'exposició al bloc

Centre d'Art el Marçó Vell
Centelles
del 30 de març a l'1 de maig

Sala Capitular del Museu de Sant Cugat
Sant Cugat del Vallès
del 5 al 22 de juliol del 2012 

Ca la Marieta
Calders 
13 i 14 d'octubre del 2012


 La pintura, l'escultura, la fotografia i el gravat, entre d'altres, son gèneres prou coneguts per la majoria de públic. Contràriament, el llibre com a peça artística, és molt desconegut. Apropar aquesta disciplina artística, definir-la i entendre'n les seves possibilitats és el què pretén la propera exposició del Centre d'art el Marçó vell de Centelles.
            Pere Calders va ser el tema proposat als artistes convidats a realitzar obres per aquesta mostra, ja que enguany se celebra el centenari del seu naixement. La mostra es complementa amb altres peces de tema no "calderià" que ajuden a completar el concepte de "llibre d'artista".
            CALDERIANA acull, doncs, una seixantena de llibres, d'artistes de totes les disciplines i vinguts d'arreu de la geografia catalana.
            L'exposició s'ha volgut unir als actes de la diada de Sant Jordi de Centelles organitzant una sèrie d'activitats al seu voltant: una conferència a càrrec de Francesc Orenes el dia 12 d'abril, una visita guiada oberta a tothom el dia 14 i un taller familiar el dia 21.
            L'exposició, que s'inaugura aquest divendres a les 19h es podrà visitar, en l'horari habitual de caps de setmana fins el proper 1 de maig.



Els marges de la lectura








Comentaris